torsdag 26 augusti 2010

Landskapsrätter

Y och hennes vänninor i "tjej-gänget" träffas med jämna mellanrum under gemytliga former för att diskutera livet, universum och allting..
En gång varje år är även vi respektive inbjudna. Ofta då en lördagskväll under festliga former med mat och dryck. Det som började som den årliga kräftskivan har utvecklats till att bli den årliga "tema-middagen".
Genom åren har vi käkat buffé med touch av Grekland, Italien, Spanien, Jul mm.
I år föll valet på landskapsrätter, då gänget har en högst skiftande geografisk härkomst.
Det som framstod som en lysande idé med några glas vin i magen visade sig bli en inte helt enkel uppgift att lösa. Y paxade Skåne för vår del och det borde ju vara det enklaste landskapet i Sverige att laga något typiskt ifrån.

Men! Vadå? Brännesnuda? Ål? Grisfötter? Gås med svartsoppa? Känns lite overkill för vårt buffébord. Då var det mycket enklare med parmaskinka och oliver.
Och tänk på stackarna som kommer från Östergötland. Vad skall de hitta på? Raggmunk kanske?

Det är alltså under stor vånda vi nu måste bestämma några rätter att laga till lördagskvällens kalas. Men det skall bli mycket spännande att se vad de andra paren kommit på. Rapport kommer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar