torsdag 26 augusti 2010

Het spagetti

En pastarätt inspirerad av Anna Bergendahl. Het, god, vegetarisk och enkel att laga.


Ingredienser:
  • 400-500 gr fullkornspasta
  • Bladpersilja
  • En kruka färsk oregano
  • 4 vitlöksklyftor
  • Chilipeppar
  • Parmesanost
  • Olivolja


Dela chilin på längden, tag bort kärnor och det vita mojset. Strimla halvorna på tvären i smala strimlor. Skala och hacka vitlöken.


Plocka bladpersiljan och oreganon. Hacka.


Riv parmesan, ca 1 dl att blanda i direkt och sedan extra på varje tallrik efter tycke och smak.


Koka upp rikligt med vatten och ca 2 msk olivolja


Koka spagettin till önskad "dente". Jag föredrar spagettin när det är en ca 1 mm hård kärna i mitten.


Fräs under tiden chili och vitlök i ca 3 msk olivolja. Men bränn inte vitlöken utan den skall bara bli mjuk. Tar några minuter.


Tag pannan av värmen och vänd ner det hackade gröna.


När spagettin är klar, häll av vattnet och blanda i hackat från pannan och blanda sedan i den rivna parmesanosten. Smaka eventuellt av med lite flingsalt och svartpeppar.


Häll upp en portion och garnera med lite mer nyriven parmesan.

Buon appetito!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar